Polityka prywatności

Ogólne

Ochrona danych osobowych naszych interesantów, klientów, partnerów i pracowników jest dla nas szczególnie ważna. Dlatego przetwarzamy te dane wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa (EU-DSGVO, DSG 2018, TKG 2003).

Skontaktuj się z nami

Jeśli skontaktują się Państwo z nami za pomocą formularza na stronie internetowej lub drogą elektroniczną, podane przez Państwa dane będą przez nas przechowywane przez okres jednego roku w celu rozpatrzenia zapytania oraz w przypadku pytań uzupełniających. Nie przekazujemy tych danych bez Państwa zgody.

Rezerwacje, zamówienia i realizacja zamówień

Dane osobowe (PD) zbieramy w momencie dokonywania rezerwacji (telefonicznie, mailowo, internetowo). Zamówienia i realizacja zamówień odbywa się poprzez nasz elektroniczny system rezerwacji i sprzedaży biletów. Podejmujemy wszelkie środki techniczne i organizacyjne w celu zapewnienia bezpieczeństwa danych.

Transakcje płatnicze w Internecie

W celu realizacji transakcji płatniczych online przekazujemy dostawcy usług płatniczych (wirecard) tylko najbardziej niezbędne dane osobowe: Nazwa, cel zamówienia, kwota. Dane te przekazywane są w formie zaszyfrowanej i służą wyłącznie do realizacji płatności (patrz również oświadczenie o ochronie danych osobowych Wirecard).

https://www.wirecard.at/datenschutz/)

Na naszej stronie internetowej można dokonać płatności kartą kredytową w celu zakupu biletów online. Dane dotyczące płatności są przekazywane do Wirecard (Visa, Mastercard, Diners Club, Paypal, Klarna) w celu realizacji płatności.

Wirecard zbiera informacje o transakcji, a także inne informacje związane z transakcją, takie jak informacje o towarach/usługach, informacje finansowe, informacje o interakcji między Państwem a Wirecard, informacje o handlowcu, w tym informacje o instrumentach płatniczych, informacje związane z urządzeniem oraz dane o lokalizacji.

Wirecard wykorzystuje te dane m.in. do przetwarzania płatności, do kontroli kredytowej oraz do monitorowania i ulepszania swoich usług.

Szczegóły dotyczące przetwarzania danych i celów przetwarzania znajdują się w warunkach ochrony danych Wirecard:

Do Paypal

Szczegóły dotyczące przetwarzania danych i celów przetwarzania znajdują się w polityce prywatności Paypal: Lista firm, którym Paypal może przekazywać Twoje dane, znajduje się tutaj: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg

O Klarnie

Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych i celów przetwarzania znajdują się w polityce prywatności Klarna: Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Szwecja

Analiza stron internetowych za pomocą Google Analytics

Ta strona korzysta z Google Analytics z rozszerzeniem „anonymizeIP()“, dzięki czemu adresy IP są przetwarzane tylko w skróconej formie, aby wykluczyć bezpośrednie odniesienia osobowe.

Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy internetowej świadczonej przez Google, Inc. (Google). Google Analytics wykorzystuje pliki cookie, czyli pliki tekstowe umieszczane na komputerze użytkownika, aby pomóc witrynie analizować sposób, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez plik cookie na temat korzystania przez Państwa z tej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google w USA i tam przechowywane. W przypadku aktywacji anonimizacji IP na tej stronie, Państwa adres IP zostanie jednak uprzednio skrócony przez Google w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach, które zawarły porozumienie o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przekazany na serwer Google w USA i tam skrócony. Na zlecenie operatora tej strony internetowej Google będzie korzystał z tych informacji w celu oceny korzystania z tej strony internetowej przez użytkownika, sporządzania raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z Internetu na rzecz operatora strony internetowej. Adres IP przekazywany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku może nie być w stanie korzystać z pełnej funkcjonalności tej strony.

Dezaktywuj Google Analytics

  • Zasadniczo można zapobiec gromadzeniu danych użytkownika na naszej stronie internetowej poprzez ustawienie w przeglądarce internetowej opcji „Do Not Track“. Nasza strona uwzględnia sygnał „Do Not Track“, który przeglądarka internetowa wysyła następnie do wszystkich stron internetowych.
  • Zasadniczo można zapobiec gromadzeniu danych użytkownika przez Google Analytics na wszystkich stronach internetowych, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem:
  • https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
  • Mogą Państwo zapobiec gromadzeniu danych użytkownika przez Google Analytics tylko na tej stronie internetowej, klikając na następujący link. Plik cookie opt-out zostanie ustawiony, aby zapobiec gromadzeniu Twoich danych podczas przyszłych wizyt na tej stronie: Dezaktywuj Google Analytics.

Zobacz również wpis na blogu dla odwiedzających stronę

Youtube

Nasza strona internetowa wykorzystuje wtyczki z serwisu YouTube prowadzonego przez Google. Operatorem stron jest YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Gdy odwiedzają Państwo jedną z naszych stron wyposażonych w wtyczkę YouTube, nawiązywane jest połączenie z serwerami YouTube. Informuje to serwer YouTube, które z naszych stron Państwo odwiedzili. Jeśli są Państwo zalogowani na swoim koncie YouTube, umożliwiają Państwo YouTube przypisanie Państwa zachowań związanych z surfowaniem bezpośrednio do Państwa osobistego profilu. Możesz temu zapobiec, wylogowując się ze swojego konta na YouTube. Więcej informacji na temat postępowania z danymi użytkowników można znaleźć w polityce prywatności YouTube pod adresem:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Śledzenie konwersji Google Adwords

Ta strona korzysta również z Google Conversion Tracking. Google Adwords ustawia plik cookie na Państwa komputerze, jeśli weszli Państwo na naszą stronę internetową za pośrednictwem reklamy Google. Te pliki cookie tracą ważność po 30 dniach i nie są wykorzystywane do identyfikacji osób. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony witryny klienta Adwords, a plik cookie jeszcze nie wygasł, Google i klient mogą rozpoznać, że użytkownik kliknął na reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdy klient Adwords otrzymuje inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być zatem śledzone przez strony internetowe klientów Adwords. Informacje zebrane za pomocą pliku cookie konwersji są wykorzystywane do tworzenia statystyk konwersji dla klientów Adwords, którzy zdecydowali się na śledzenie konwersji. Klienci Adwords poznają całkowitą liczbę użytkowników, którzy kliknęli w ich reklamę i zostali przekierowani na stronę oznaczoną tagiem śledzenia konwersji. Nie otrzymują one jednak żadnych informacji, dzięki którym można by zidentyfikować użytkowników. Jeśli nie chcą Państwo uczestniczyć w procedurze śledzenia, mogą Państwo również odmówić ustawienia wymaganego w tym celu pliku cookie – na przykład za pomocą ustawienia przeglądarki, które zasadniczo dezaktywuje automatyczne ustawianie plików cookie.

Możesz również wyłączyć pliki cookie do śledzenia konwersji, ustawiając swoją przeglądarkę tak, aby blokowała pliki cookie z domeny „www.googleadservices.com“. Polityka prywatności Google dotycząca śledzenia konwersji znajduje się tutaj.

Informacje o plikach cookie

Używamy plików cookies w celu optymalizacji naszej strony internetowej. Są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane w pamięci RAM komputera. Te pliki cookie są ponownie usuwane po zamknięciu przeglądarki. Inne pliki cookie pozostają na komputerze użytkownika (długoterminowe pliki cookie) i rozpoznają go ponownie przy następnej wizycie. Dzięki temu możemy zapewnić lepszy dostęp do naszej strony oraz określić, jakimi obszarami strony użytkownik był szczególnie zainteresowany. Więcej informacji na temat plików cookie można znaleźć w Wikipedii.

Nasza strona wykorzystuje następujące pliki cookies:

Google: Używane do przechowywania danych użytkowników w związku z oprogramowaniem do statystyki stron internetowych Google Analytics firmy Google. Aby uzyskać więcej informacji, należy skontaktować się z Google Analytics.

Facebook: Służy do przechowywania danych o użytkownikach w związku z pikselem Facebooka. Więcej informacji można znaleźć na stronie Facebook Developer oraz w Powiadomieniu o plikach cookie Facebooka.

Możesz zapobiec zapisywaniu plików cookies wybierając w ustawieniach przeglądarki opcję „Blokuj pliki cookies“. Może to jednak skutkować funkcjonalnym ograniczeniem naszych ofert. To, gdzie dokładnie znajdują się te ustawienia, zależy od danej przeglądarki internetowej. Szczegółowe informacje na ten temat można uzyskać za pomocą funkcji pomocy odpowiedniej przeglądarki internetowej.

Ogólne ustawienia dotyczące spersonalizowanych reklam internetowych można wprowadzić tutaj:

Preferencje reklamowe Google i opcje rezygnacji z reklam spersonalizowanychUstawienia i opcje rezygnacji z „Network Advertising Initiative“.

Jeśli nie chcesz, aby Facebook przypisywał dane zebrane o Tobie za pośrednictwem naszych stron internetowych do Twojego konta na Facebooku, musisz wylogować się z Facebooka przed odwiedzeniem naszych stron internetowych.

Tutaj masz możliwość wyraźnego włączenia/wyłączenia plików cookie dla tej strony:

Pliki dziennika serwera

Pliki dziennika serwera zawierają: adres IP komputera żądającego, wraz z datą, godziną, żądaniem, jaki plik jest żądany (nazwa i adres URL), jaka ilość danych jest przekazywana do Państwa, komunikat, czy żądanie było udane, dane identyfikacyjne używanej przeglądarki i systemu operacyjnego, jak również stronę internetową, z której nastąpił dostęp (jeśli dostęp nastąpił poprzez link). Logi serwera są przechowywane w celu umożliwienia sprawdzenia bezpieczeństwa systemu, technicznego administrowania stroną internetową oraz optymalizacji oferty. Logi serwera przechowywane są maksymalnie przez 3 miesiące.

Facebook Pixel

Niniejsza strona internetowa wykorzystuje Facebook Pixel, usługę analizy internetowej świadczoną przez Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlandia („Facebook“). W tym celu zawarliśmy z Facebookiem umowę na zlecone przetwarzanie danych. Część danych jest przekazywana do USA. Przekazywanie danych do USA odbywa się na podstawie Tarczy Prywatności.

Podczas wchodzenia na naszą stronę internetową za pomocą oprogramowania nawiązywane jest połączenie z serwerami Facebooka, a dane są przesyłane na serwery Facebooka, z których część znajduje się w USA. Facebook Pixel wykorzystuje również pliki cookie do przechowywania informacji o użytkowniku strony internetowej oraz do analizy sposobu korzystania ze strony przez użytkowników.

Według Facebooka, Facebook będzie wykorzystywał zebrane dane do oceny korzystania z witryny, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z witryny i Internetu.

Facebook może również przekazać te informacje stronom trzecim, jeśli wymaga tego prawo lub jeśli takie strony trzecie przetwarzają informacje w imieniu Facebooka.

Szczegółowe informacje o tym, jak Facebook obchodzi się z danymi użytkowników, można znaleźć w polityce prywatności Facebooka.

Dezaktywacja Piksela Facebooka

Możesz zapobiec gromadzeniu danych użytkownika przez Facebook Pixel tylko na tej stronie internetowej, klikając na następujący link. Zostanie ustawiony plik cookie opt-out, który uniemożliwi zbieranie Twoich danych podczas przyszłych wizyt na tej stronie: Dezaktywuj Piksel Facebooka.

Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności Facebooka.

Jeśli nie życzą sobie Państwo, aby jakiekolwiek dane były gromadzone za pośrednictwem Audycji niestandardowych, mogą Państwo dezaktywować Audycje niestandardowe tutaj.

Wtyczki społecznościowe z Facebooka

Używamy wtyczek społecznościowych z facebook.com, obsługiwanych przez Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Wtyczki można rozpoznać po logo Facebooka lub dodatku „Facebook Social Plugin“. Gdy klikną Państwo na przykład przycisk „Lubię to“ lub opublikują komentarz, odpowiednie informacje są przekazywane bezpośrednio z Państwa przeglądarki do Facebooka i tam zapisywane. Ponadto Facebook sprawia, że Twoje polubienia są publiczne dla Twoich znajomych z Facebooka. Jeśli jesteś zalogowany na Facebooku, Facebook może przypisać połączenie z naszą stroną bezpośrednio do Twojego konta na Facebooku. Nawet jeśli nie jesteś zalogowany lub nie masz konta na Facebooku, Twoja przeglądarka przekazuje informacje (np. jaką stronę internetową odwiedziłeś, Twój adres IP), które są przechowywane przez Facebook. Szczegółowe informacje o tym, jak Facebook obchodzi się z danymi osobowymi i jakie prawa przysługują w tym zakresie, można znaleźć w polityce prywatności Facebooka:

http://www.facebook.com/policy.php

Hotjar

Niniejsza strona internetowa wykorzystuje Hotjar, oprogramowanie analityczne dostarczane przez Hotjar Ltd („Hotjar“)(http://www.hotjar.com, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta, Europa). Za pomocą Hotjar można zmierzyć i ocenić zachowanie użytkowników (kliknięcia, ruchy myszy, wysokość przewijania itp.) na naszej stronie internetowej. Informacje generowane przez „kod śledzący“ i „plik cookie“ o Państwa wizycie na naszej stronie internetowej są przekazywane na serwery Hotjar w Irlandii i tam przechowywane. Kod śledzenia zbiera następujące informacje:

Dane zależne od urządzenia

Następujące informacje mogą być rejestrowane przez urządzenie i przeglądarkę użytkownika:

– Adres IP Twojego urządzenia (zbierany i przechowywany w formie zanonimizowanej)

– Twój adres e-mail, w tym imię i nazwisko, o ile udostępniłeś go nam za pośrednictwem naszej strony internetowej

– Rozmiar ekranu urządzenia

– Typ urządzenia i informacje o przeglądarce

– Pozycja geograficzna (tylko kraj)

– Preferowany język wyświetlania naszej strony internetowej

– interakcje użytkowników

– Zdarzenia myszy (ruch, pozycja i kliknięcia)

– naciśnięcia klawiszy

Dane z dziennika

Następujące dane są automatycznie tworzone przez nasze serwery, gdy używany jest Hotjar

– Domena odsyłająca

– Odwiedzane strony

– Pozycja geograficzna (tylko kraj)

– Preferowany język wyświetlania naszej strony internetowej

– Data i godzina wejścia na stronę

Hotjar wykorzysta te informacje w celu oceny korzystania z naszej strony internetowej, sporządzania raportów dotyczących korzystania z witryny i świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z witryny i oceną Internetu. Hotjar korzysta również z usług stron trzecich, takich jak Google Analytics i Optimizely, w celu świadczenia usług. Te firmy zewnętrzne mogą przechowywać informacje, które przeglądarka użytkownika wysyła jako część wizyty na stronie internetowej, takie jak pliki cookie lub żądania IP. Więcej informacji o tym, jak Google Analytics i Optimizely przechowują i wykorzystują dane, można znaleźć w ich odpowiednich oświadczeniach o ochronie prywatności.

Kontynuując korzystanie z tej strony, wyrażasz zgodę na powyższe przetwarzanie danych tam przez Hotjar i jej dostawców zewnętrznych na mocy ich polityk prywatności.

Pliki cookie, których używa Hotjar, mają różne „czasy życia“; niektóre pozostają ważne do 365 dni, niektóre pozostają ważne tylko podczas bieżącej wizyty.

Możesz zapobiec gromadzeniu danych przez Hotjar, klikając na następujący link i postępując zgodnie z zawartymi tam instrukcjami: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Google Optimize

Ta strona korzysta z „Google Optimize“, który jest obsługiwany przez Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Optimize analizuje wykorzystanie różnych wariantów naszej strony internetowej i pomaga nam spersonalizować doświadczenie użytkownika zgodnie z zachowaniem naszych użytkowników na stronie internetowej. Google Optimize to narzędzie zintegrowane z Google Analytics. Google Analytics to z kolei usługa analityki internetowej świadczona przez Google Inc. Google Optimize korzysta z plików cookies, czyli małych plików tekstowych, które są przechowywane na komputerze użytkownika i umożliwiają analitykę. Adres IP jest anonimizowany natychmiast po przetworzeniu. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany na serwer Google w USA i tam szyfrowany. Google będzie oceniać informacje zebrane przez Google Optimize w imieniu druck.at, przy czym nie będą przetwarzane żadne dane osobowe. Przekazany adres IP nie będzie łączony z innymi danymi z Google. Możesz zapobiec zapisywaniu plików cookies poprzez odpowiednie ustawienie swojej przeglądarki. Zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku mogą Państwo nie być w stanie w pełni korzystać ze wszystkich funkcji tej strony. Mogą Państwo również zapobiec gromadzeniu danych generowanych przez plik cookie i związanych z korzystaniem przez Państwa ze strony internetowej, w szczególności Państwa adresu IP, do Google oraz przetwarzaniu tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Pingdom

Korzystamy również z usługi monitorowania Pingdom ze szwedzkiej firmy Pingdom AB, Kopparbergsvägen 8, 722 13, Västerås, Szwecja. Narzędzie to umożliwia analizę zachowania się ładunków i dostępności naszej strony internetowej i gromadzi Państwa adres IP. W tym celu ustawiane są pliki cookies. Możesz temu zapobiec zmieniając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce. Politykę prywatności firmy Pingdom można znaleźć tutaj: https://www.pingdom.com/legal/privacy-policy/.

Szafy

Organizatorem konkursów na XXXXXXXX jest XXXX. Konkurs zostanie przeprowadzony w oparciu o następujące warunki uczestnictwa. Za organizację, przetwarzanie i dostarczanie nagród oraz ich dystrybucję odpowiada meinefamilie.at. Minimalny wiek uczestnictwa to 18 lat. Do udziału w konkursie uprawnieni są wszyscy mieszkańcy Austrii.

W celu umożliwienia powiadomienia zwycięzców wymagane jest również podanie adresu i adresu e-mail. Ze zwycięzcą skontaktujemy się losowo po zakończeniu losowania. Zgłaszając się do konkursu, zgadzasz się na przestrzeganie jego zasad i warunków.

Wysyłka biuletynu e-mailowego

Zainteresowanym i naszym klientom wysyłamy newslettery e-mailowe, informujące o naszej ofercie produktowej i usługach. Wysyłka odbywa się na podstawie zgody zainteresowanego oraz ze stosunku umownego jako klienta. W celu realizacji mailingu korzystamy z usługi e-mail marketingu jako procesora zamówień. W tym celu przekazywany jest jedynie adres e-mail.

Natychmiast po zarejestrowaniu się na newsletter, wyślemy Ci e-mail z linkiem potwierdzającym rejestrację (double-opt-in).

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji newslettera za pośrednictwem linku rezygnacji znajdującego się w każdym newsletterze. Wówczas niezwłocznie usuniemy Twoje dane w związku z wysyłką newslettera.

Korzystanie z usługi Google Remarketing

Korzystamy również z funkcji remarketingowej Google. Dzięki temu możemy serwować Ci spersonalizowane reklamy na odpowiednich powierzchniach reklamowych na innych stronach internetowych w oparciu o to, jakie zainteresowania wykazałeś na naszej stronie. Możliwość ta jest ograniczona do maksymalnie 18 miesięcy.

Więcej informacji można znaleźć na ten temat
w polityce prywatności Google
. Możesz zapobiec reklamie opartej na zainteresowaniach
poprzez zainstalowanie tej wtyczki do przeglądarki
zapobiegać.

Ta strona korzysta z tagów remarketingowych Google AdWords

Ta strona internetowa korzysta z usługi remarketingu Google AdWords, aby reklamować się na stronach internetowych osób trzecich poprzednim użytkownikom naszej strony. Może to oznaczać, że reklamujemy się poprzednim odwiedzającym, którzy nie wykonali jakiegoś zadania na naszej stronie, na przykład skorzystali z formularza kontaktowego, aby złożyć zapytanie. Może to być w formie reklamy na stronie wyników wyszukiwania Google, lub w sieci Google Display Network. Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, wykorzystują pliki cookie do wyświetlania reklam na podstawie wcześniejszych wizyt na naszej stronie internetowej. Oczywiście wszelkie zebrane dane będą wykorzystywane zgodnie z naszą własną polityką prywatności, a także polityką prywatności Google.

Możesz zrezygnować z remarketingu, odwiedzając poniższy link:

W przypadku Google: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Twoje prawa

Zgodnie z EU-DSVGO mają Państwo prawo do bezpłatnej informacji o swoich przechowywanych danych oraz, w stosownych przypadkach, prawo do korekty, zablokowania lub usunięcia tych danych. Pytania można zadawać na przykład za pośrednictwem następującego adresu e-mail: datenschutz@timetravel-vienna.at.

Ponadto masz prawo do cofnięcia zgody, której udzieliłeś na przetwarzanie swoich danych osobowych. Odwołanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych do czasu odwołania.

Masz również prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na potrzeby marketingu bezpośredniego. W przypadku wniesienia sprzeciwu Państwa dane osobowe nie będą już przetwarzane w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego.

Ponadto mają Państwo prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego.

Austriacki organ ochrony danych

Wickenburggasse 8

1080 Wiedeń

www.dsb.gv.at

Osoba odpowiedzialna: Time Travel Betriebs GmbH

Kontakt: Habsburgów. 10A, 1010 Wiedeń

Email: Datenschutz@timetravel-vienna.at