Zásady ochrany osobních údajů

Obecné

Ochrana osobních údajů našich zájemců, zákazníků, partnerů a zaměstnanců je pro nás obzvláště důležitá. Tyto údaje proto zpracováváme výhradně na základě platných právních předpisů (EU-DSGVO, DSG 2018, TKG 2003).

Kontaktujte nás

Pokud nás kontaktujete prostřednictvím formuláře na webových stránkách nebo e-mailem, budou vámi poskytnuté údaje uloženy po dobu jednoho roku za účelem zpracování dotazu a v případě dalších dotazů. Tyto údaje nepředáváme bez vašeho souhlasu.

Rezervace, objednávky a zpracování objednávek

Osobní údaje (PD) shromažďujeme při rezervaci (telefonicky, e-mailem, přes web). Objednávky a zpracování objednávek probíhá prostřednictvím našeho elektronického rezervačního a ticketovacího systému. Přijímáme veškerá technická a organizační opatření pro zabezpečení dat.

Online platební transakce

Pro zpracování online platebních transakcí předáváme poskytovateli platebních služeb (wirecard) pouze nejnutnější osobní údaje: Název, účel objednávky, částka. Tyto údaje jsou předávány v zašifrované podobě a slouží pouze ke zpracování platby (viz také prohlášení o ochraně osobních údajů u wirecard).

https://www.wirecard.at/datenschutz/)

Na našich webových stránkách můžete platit kreditní kartou za účelem nákupu vstupenek online. Platební údaje jsou předávány společnosti Wirecard (Visa, Mastercard, Diners Club, Paypal, Klarna) za účelem zpracování platby.

Společnost Wirecard shromažďuje informace o transakci a další informace související s transakcí, jako jsou informace o zboží/službách, finanční informace, informace o interakci mezi vámi a společností Wirecard, informace o obchodníkovi, včetně informací o platebních nástrojích, informace o zařízení a údaje o poloze.

Společnost Wirecard tyto údaje používá mimo jiné ke zpracování plateb, ke kontrole kreditu a ke sledování a zlepšování svých služeb.

Podrobnosti o zpracování údajů a účelech zpracování naleznete v podmínkách ochrany údajů společnosti Wirecard:

Do služby Paypal

Podrobnosti o zpracování údajů a účelech zpracování naleznete v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Paypal: Seznam společností, kterým může společnost Paypal předávat vaše údaje, najdete zde: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Lucemburk

O společnosti Klarna

Podrobnosti o zpracování údajů a účelech zpracování naleznete v Zásadách ochrany osobních údajů společnosti Klarna: Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Švédsko.

Analýza webu pomocí služby Google Analytics

Tato webová stránka používá Google Analytics s rozšířením „anonymizeIP()“, takže IP adresy jsou zpracovávány pouze ve zkrácené podobě, aby se vyloučily přímé osobní odkazy.

Tyto webové stránky používají službu Google Analytics, kterou poskytuje společnost Google, Inc. (Google). Služba Google Analytics používá soubory cookie, což jsou textové soubory umístěné na vašem počítači, které pomáhají webové stránce analyzovat, jak uživatelé stránky používají. Informace vygenerované souborem cookie o vašem používání těchto webových stránek se obvykle přenášejí na server společnosti Google v USA a tam se ukládají. V případě, že je na těchto webových stránkách aktivována anonymizace IP, bude vaše IP adresa v členských státech Evropské unie nebo v jiných smluvních státech Dohody o Evropském hospodářském prostoru předem zkrácena společností Google. Pouze ve výjimečných případech bude celá IP adresa přenesena na server společnosti Google v USA a tam zkrácena. Z pověření provozovatele těchto webových stránek bude společnost Google tyto informace používat za účelem vyhodnocování vašeho používání webových stránek, sestavování zpráv o činnosti na webových stránkách a poskytování dalších služeb souvisejících s činností na webových stránkách a používáním internetu provozovateli webových stránek. IP adresa přenášená vaším prohlížečem v rámci služby Google Analytics nebude sloučena s jinými údaji společnosti Google. Používání souborů cookie můžete odmítnout výběrem příslušného nastavení ve svém prohlížeči, avšak upozorňujeme, že v takovém případě nebudete moci využívat všechny funkce těchto webových stránek.

Deaktivace služby Google Analytics

  • Shromažďování uživatelských údajů na našich webových stránkách můžete obecně zabránit nastavením možnosti „Nesledovat“ ve svém webovém prohlížeči. Naše webové stránky berou v úvahu signál „Nesledovat“, který váš webový prohlížeč posílá na všechny webové stránky.
  • Shromažďování uživatelských údajů službou Google Analytics na všech webových stránkách můžete obecně zabránit stažením a instalací doplňku prohlížeče, který je k dispozici pod následujícím odkazem:
  • https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
  • Shromažďování vašich uživatelských údajů službou Google Analytics můžete zabránit pouze na těchto webových stránkách kliknutím na následující odkaz. Soubor cookie pro odhlášení bude nastaven tak, aby zabránil shromažďování vašich údajů při budoucích návštěvách těchto webových stránek: Deaktivujte službu Google Analytics.

Viz také záznam na blogu pro návštěvníky webových stránek

Youtube

Naše webové stránky používají pluginy z webu YouTube provozovaného společností Google. Provozovatelem stránek je společnost YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Když navštívíte některou z našich stránek vybavenou pluginem YouTube, vytvoří se spojení se servery YouTube. Server YouTube tak získá informaci o tom, které z našich stránek jste navštívili. Pokud jste přihlášeni ke svému účtu YouTube, umožňujete YouTube přiřadit vaše chování při surfování přímo k vašemu osobnímu profilu. Tomu můžete zabránit odhlášením z účtu YouTube. Další informace o nakládání s uživatelskými údaji naleznete v zásadách ochrany osobních údajů společnosti YouTube na adrese:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Sledování konverzí Google Adwords

Tyto webové stránky také používají sledování konverzí Google. Google Adwords nastaví ve vašem počítači soubor cookie, pokud jste na naše webové stránky vstoupili prostřednictvím reklamy Google. Tyto soubory cookie ztrácejí platnost po 30 dnech a nepoužívají se k identifikaci osob. Pokud uživatel navštíví určité stránky webových stránek klienta Adwords a platnost souboru cookie ještě nevypršela, Google a klient mohou rozpoznat, že uživatel kliknul na reklamu a byl přesměrován na tuto stránku. Každý zákazník Adwords obdrží jiný soubor cookie. Soubory cookie proto nelze sledovat prostřednictvím webových stránek zákazníků Adwords. Informace shromážděné pomocí souboru cookie pro konverze se používají k vytváření statistik konverzí pro zákazníky Adwords, kteří se přihlásili ke sledování konverzí. Klienti Adwords se dozvědí celkový počet uživatelů, kteří klikli na jejich reklamu a byli přesměrováni na stránku označenou značkou pro sledování konverzí. Nedostávají však žádné informace, na jejichž základě by bylo možné uživatele osobně identifikovat. Pokud si nepřejete účastnit se sledování, můžete také odmítnout nastavení souboru cookie, který je k tomu zapotřebí – například pomocí nastavení prohlížeče, které obecně deaktivuje automatické nastavení souborů cookie.

Soubory cookie pro sledování konverzí můžete také zakázat nastavením prohlížeče tak, aby blokoval soubory cookie z domény „www.googleadservices.com“. Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google týkající se sledování konverzí naleznete zde.

Informace o souborech cookie

Soubory cookie používáme k optimalizaci našich webových stránek. Jedná se o malé textové soubory, které jsou uloženy v paměti RAM počítače. Tyto soubory cookie se po zavření prohlížeče opět vymažou. Jiné soubory cookie zůstávají v počítači (dlouhodobé soubory cookie) a při další návštěvě jej opět rozpoznají. Díky tomu vám můžeme lépe zpřístupnit naše stránky a zjistit, o které oblasti stránek měl uživatel zvláštní zájem. Další informace o souborech cookie najdete na Wikipedii.

Naše webové stránky používají následující soubory cookie:

Google: Slouží k ukládání uživatelských údajů v souvislosti se softwarem pro statistiku webových stránek Google Analytics společnosti Google. Další informace získáte u služby Google Analytics.

Facebook: Slouží k ukládání uživatelských údajů v souvislosti s pixelem Facebooku. Další informace naleznete na stránce Facebook Developer a v Oznámení o souborech cookie společnosti Facebook.

Ukládání souborů cookie můžete zabránit výběrem možnosti „Blokovat soubory cookie“ v nastavení prohlížeče. To však může vést k funkčnímu omezení našich nabídek. Kde přesně se tato nastavení nacházejí, závisí na příslušném webovém prohlížeči. Podrobné informace o tom lze vyvolat pomocí nápovědy příslušného webového prohlížeče.

Obecná nastavení pro personalizovanou online reklamu můžete provést zde:

Předvolby reklamy Google a možnosti odhlášení z personalizované reklamyNastavení a možnosti odhlášení z „Network Advertising Initiative“.

Pokud si nepřejete, aby společnost Facebook přiřadila údaje shromážděné o vás prostřednictvím našich webových stránek k vašemu účtu na Facebooku, musíte se před návštěvou našich webových stránek odhlásit z Facebooku.

Zde máte možnost výslovně aktivovat/deaktivovat soubory cookie pro tuto webovou stránku:

Soubory protokolu serveru

Soubory protokolu serveru obsahují: IP adresu počítače, který podal požadavek, spolu s datem, časem, požadavkem, který soubor je požadován (název a URL), jaké množství dat je vám přeneseno, zprávu o tom, zda byl požadavek úspěšný, identifikační údaje použitého prohlížeče a operačního systému, jakož i webové stránky, ze kterých byl přístup uskutečněn (pokud byl přístup uskutečněn prostřednictvím odkazu). Protokoly serveru jsou ukládány za účelem kontroly zabezpečení systému, technické správy webových stránek a optimalizace nabídky. Protokoly serveru se ukládají maximálně po dobu 3 měsíců.

Facebook Pixel

Tyto webové stránky používají Facebook Pixel, službu webové analýzy poskytovanou společností Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irsko („Facebook“). Za tímto účelem jsme se společností Facebook uzavřeli smlouvu o zpracování údajů na zakázku. Některé údaje jsou předávány do USA. Předávání údajů do USA probíhá na základě štítu na ochranu soukromí.

Při přístupu na naše webové stránky je prostřednictvím softwaru navázáno spojení se servery společnosti Facebook a data jsou přenášena na servery společnosti Facebook, z nichž některé se nacházejí v USA. Facebook Pixel také používá soubory cookie k ukládání informací o uživateli webových stránek a k analýze toho, jak uživatelé webové stránky používají.

Podle společnosti Facebook bude Facebook shromážděné údaje používat k vyhodnocování používání webových stránek, k sestavování zpráv o činnosti na webových stránkách a k poskytování dalších služeb souvisejících s používáním webových stránek a internetu.

Společnost Facebook může tyto informace předat třetím stranám, pokud to vyžaduje zákon nebo pokud tyto třetí strany zpracovávají informace jménem společnosti Facebook.

Podrobné informace o tom, jak Facebook nakládá s údaji uživatelů, najdete v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Facebook.

Deaktivace služby Facebook Pixel

Shromažďování vašich uživatelských údajů pomocí Facebook Pixel můžete zabránit pouze na těchto webových stránkách kliknutím na následující odkaz. Bude nastaven soubor cookie pro odhlášení, který zabrání shromažďování vašich údajů při dalších návštěvách těchto webových stránek: Deaktivujte Facebook Pixel.

Další informace naleznete v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Facebook.

Pokud si nepřejete, aby se prostřednictvím Vlastních publik shromažďovala jakákoli data, můžete zde Vlastní publika deaktivovat.

Sociální pluginy od Facebooku

Používáme sociální pluginy z facebook.com, které provozuje společnost Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Zásuvné moduly lze rozpoznat podle loga Facebook nebo dodatku „Facebook Social Plugin“. Když například kliknete na tlačítko „To se mi líbí“ nebo napíšete komentář, příslušné informace se z vašeho prohlížeče přenesou přímo na Facebook a tam se uloží. Kromě toho Facebook zveřejňuje vaše lajky pro vaše přátele na Facebooku. Pokud jste přihlášeni na Facebooku, může Facebook přiřadit volání na naše stránky přímo vašemu účtu na Facebooku. I když nejste přihlášeni nebo nemáte účet na Facebooku, váš prohlížeč přenáší informace (např. na kterou webovou stránku jste vstoupili, vaši IP adresu), které Facebook ukládá. Podrobnosti o tom, jak Facebook nakládá s vašimi osobními údaji, a o vašich právech v této souvislosti najdete v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Facebook:

http://www.facebook.com/policy.php

Hotjar

Tyto webové stránky používají analytický software Hotjar, který poskytuje společnost Hotjar Ltd („Hotjar“)(http://www.hotjar.com, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta, Evropa). Pomocí aplikace Hotjar je možné měřit a vyhodnocovat chování uživatelů (kliknutí, pohyby myší, výšku rolování atd.) na našich webových stránkách. Informace generované „sledovacím kódem“ a „souborem cookie“ o vaší návštěvě našich webových stránek se přenášejí na servery Hotjar v Irsku a tam se ukládají. Sledovací kód shromažďuje následující informace:

Údaje závislé na zařízení

Vaše zařízení a prohlížeč mohou zaznamenávat následující informace:

– IP adresa vašeho zařízení (shromážděná a uložená v anonymizovaném formátu).

– Vaše e-mailová adresa včetně jména a příjmení, pokud jste nám ji poskytli prostřednictvím našich webových stránek.

– Velikost obrazovky vašeho zařízení

– Typ zařízení a informace o prohlížeči

– Zeměpisná poloha (pouze země)

– Preferovaný jazyk pro zobrazení našich webových stránek

– interakce s uživateli

– Události myši (pohyb, poloha a kliknutí)

– stisknutí kláves

Údaje z protokolu

Následující údaje jsou automaticky vytvářeny našimi servery při použití aplikace Hotjar.

– Odkazující doména

– Navštívené stránky

– Zeměpisná poloha (pouze země)

– Preferovaný jazyk pro zobrazení našich webových stránek

– Datum a čas přístupu na webovou stránku

Společnost Hotjar bude tyto informace používat za účelem vyhodnocování vašeho používání našich webových stránek, sestavování zpráv o používání webových stránek a poskytování dalších služeb souvisejících s používáním webových stránek a vyhodnocováním webových stránek na internetu. Společnost Hotjar využívá k poskytování služeb také služby třetích stran, například Google Analytics a Optimizely. Tyto společnosti třetích stran mohou ukládat informace, které váš prohlížeč odešle v rámci návštěvy webových stránek, například soubory cookie nebo požadavky na IP. Další informace o tom, jak služby Google Analytics a Optimizely ukládají a používají data, najdete v jejich prohlášeních o ochraně osobních údajů.

Dalším používáním těchto webových stránek souhlasíte s výše uvedeným zpracováním údajů společností Hotjar a jejími poskytovateli třetích stran v souladu s jejich zásadami ochrany osobních údajů.

Soubory cookie, které Hotjar používá, mají různou „životnost“; některé zůstávají v platnosti až 365 dní, jiné jsou platné pouze během aktuální návštěvy.

Shromažďování údajů službou Hotjar můžete zabránit kliknutím na následující odkaz a následováním pokynů na něm: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out.

Optimalizace Google

Tyto webové stránky používají službu „Google Optimize“, kterou provozuje společnost Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Google Optimize analyzuje používání různých variant našich webových stránek a pomáhá nám přizpůsobit uživatelské prostředí podle chování našich uživatelů na webových stránkách. Google Optimize je nástroj integrovaný do služby Google Analytics. Google Analytics je zase služba webové analýzy poskytovaná společností Google Inc. Google Optimize používá soubory cookie, což jsou malé textové soubory, které se ukládají ve vašem počítači a umožňují analýzu. IP adresa je ihned po zpracování anonymizována. Pouze ve výjimečných případech je celá IP adresa přenesena na server společnosti Google v USA a tam je zašifrována. Společnost Google vyhodnotí informace shromážděné nástrojem Google Optimize jménem společnosti druck.at, přičemž nebudou zpracovávány žádné osobní údaje. Odeslaná IP adresa nebude sloučena s jinými údaji společnosti Google. Ukládání souborů cookie můžete zabránit příslušným nastavením prohlížeče. Rádi bychom vás však upozornili, že v takovém případě nebudete moci využívat všechny funkce těchto webových stránek v plném rozsahu. Shromažďování údajů generovaných souborem cookie a souvisejících s vaším používáním webových stránek, zejména vaší IP adresy, společnosti Google a zpracování těchto údajů společností Google můžete zabránit také stažením a instalací doplňku prohlížeče, který je k dispozici pod následujícím odkazem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Pingdom

Používáme také monitorovací službu Pingdom od švédské společnosti Pingdom AB, Kopparbergsvägen 8, 722 13, Västerås, Švédsko. Tento nástroj umožňuje analýzu načítání a dostupnosti našich webových stránek a shromažďuje vaši IP adresu. Za tímto účelem jsou nastaveny soubory cookie. Tomu můžete zabránit změnou příslušného nastavení v prohlížeči. Zásady ochrany osobních údajů společnosti Pingdom najdete zde: https://www.pingdom.com/legal/privacy-policy/.

Raffles

Organizátorem soutěží na XXXXXX je XXXX. Výběrové řízení bude probíhat na základě následujících podmínek účasti. Za organizaci, zpracování a poskytnutí cen a jejich distribuci odpovídá meinefamilie.at. Minimální věk pro účast je 18 let. Zúčastnit se mohou všichni obyvatelé Rakouska.

Abychom mohli výherce vyrozumět, je třeba uvést také adresu a e-mailovou adresu. Výherce bude po losování náhodně kontaktován. Účastí v soutěži vyjadřujete svůj souhlas s podmínkami soutěže.

Odesílání e-mailového zpravodaje

Zájemcům a našim zákazníkům zasíláme e-mailové zpravodaje, ve kterých je informujeme o našem sortimentu a službách. Odeslání se uskutečňuje na základě souhlasu zájemce a ze smluvního vztahu jako zákazníka. K rozesílání využíváme službu e-mailového marketingu jako zpracovatele objednávek. Za tímto účelem se předává pouze e-mailová adresa.

Jakmile se zaregistrujete k odběru newsletteru, zašleme vám potvrzovací e-mail s odkazem na potvrzení registrace (double-opt-in).

Odběr newsletteru můžete kdykoli zrušit prostřednictvím odkazu pro zrušení v každém newsletteru. Poté vaše údaje v souvislosti se zasíláním newsletteru neprodleně vymažeme.

Používání remarketingu Google

Používáme také funkci remarketingu společnosti Google. To nám umožňuje zobrazovat vám personalizovanou reklamu na vhodných reklamních plochách na jiných webových stránkách na základě toho, jaké zájmy jste projevili na našich webových stránkách. Tato možnost je omezena na maximálně 18 měsíců.

Další informace o této službě najdete
v zásadách ochrany osobních údajů společnosti Google
. Zájmově orientované reklamě můžete zabránit
instalací tohoto pluginu prohlížeče
zabránit.

Tato webová stránka používá remarketingové značky Google AdWords

Tyto webové stránky používají službu remarketingu Google AdWords k inzerování na webových stránkách třetích stran předchozím návštěvníkům našich stránek. Může to znamenat, že inzerujeme předchozím návštěvníkům, kteří na našich stránkách nedokončili nějaký úkol, například pomocí kontaktního formuláře zadali dotaz. To může mít podobu reklamy na stránce s výsledky vyhledávání Google nebo v síti Google Display Network. Prodejci třetích stran, včetně společnosti Google, používají soubory cookie k zobrazování reklam na základě předchozích návštěv našich webových stránek. Veškeré shromážděné údaje budou samozřejmě použity v souladu s našimi zásadami ochrany osobních údajů a zásadami ochrany osobních údajů společnosti Google.

Z remarketingu se můžete odhlásit na níže uvedeném odkazu:

Pro Google: https: //support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Vaše práva

Podle směrnice EU-DSVGO máte právo na bezplatné informace o svých uložených údajích a případně právo na opravu, zablokování nebo vymazání těchto údajů. Dotazy můžete pokládat například prostřednictvím následující e-mailové adresy: datenschutz@timetravel-vienna.at.

Máte také právo odvolat jakýkoli souhlas se zpracováním svých osobních údajů, který jste případně udělili. Zákonnost zpracování osobních údajů do odvolání není odvoláním dotčena.

Máte také právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro účely přímého marketingu. V případě námitky nebudou vaše osobní údaje dále zpracovávány pro účely přímého marketingu.

Dále máte právo podat stížnost u dozorového úřadu.

Rakouský úřad pro ochranu osobních údajů

Wickenburggasse 8

1080 Vídeň

www.dsb.gv.at

Odpovědná osoba: Time Travel Betriebs GmbH

Kontakt: Habsburk. 10A, 1010 Wien Zajímavosti v okolí

E-mail: Datenschutz@timetravel-vienna.at