Adatvédelmi szabályzat

Általános

Érdeklődőink, ügyfeleink, partnereink és alkalmazottaink személyes adatainak védelme különösen fontos számunkra. Ezért ezeket az adatokat kizárólag a vonatkozó jogi rendelkezések (EU-DSGVO, DSG 2018, TKG 2003) alapján kezeljük.

Kapcsolatfelvétel

Ha a weboldalon található űrlapon vagy e-mailben lép kapcsolatba velünk, az Ön által megadott adatokat egy évig tároljuk a megkeresés feldolgozása céljából, valamint a további kérdések esetén. Ezeket az adatokat az Ön hozzájárulása nélkül nem adjuk tovább.

Foglalások, rendelések és rendelésfeldolgozás

A személyes adatokat (PD) a foglaláskor gyűjtjük (telefonon, e-mailben, interneten). A megrendeléseket és a megrendelések feldolgozását elektronikus foglalási és jegyértékesítési rendszerünkön keresztül bonyolítjuk le. Minden technikai és szervezési intézkedést megteszünk az adatbiztonság érdekében.

Online fizetési tranzakciók

Az online fizetési tranzakciók feldolgozásához csak a legszükségesebb személyes adatokat továbbítjuk a fizetési szolgáltatónak (bankkártya): Név, megrendelés célja, összeg. Ezeket az adatokat titkosított formában továbbítjuk, és kizárólag a fizetés feldolgozásához használjuk fel (lásd még a wirecard adatvédelmi nyilatkozatát).

https://www.wirecard.at/datenschutz/)

Weboldalunkon online jegyvásárlás céljából bankkártyával is fizethet. A fizetési adatokat a Wirecard (Visa, Mastercard, Diners Club, Paypal, Klarna) részére továbbítjuk a fizetés feldolgozása érdekében.

A Wirecard összegyűjti a tranzakcióra vonatkozó információkat, valamint a tranzakcióval kapcsolatos egyéb információkat, például az árukra/szolgáltatásokra vonatkozó információkat, pénzügyi információkat, az Ön és a Wirecard közötti interakcióra vonatkozó információkat, kereskedői információkat, beleértve a fizetési eszközökre vonatkozó információkat, az eszközzel kapcsolatos információkat és a helymeghatározási adatokat.

A Wirecard az adatokat többek között a fizetés feldolgozásához, hitelellenőrzéshez, valamint szolgáltatásainak nyomon követéséhez és javításához használja fel.

Az adatfeldolgozással és az adatfeldolgozás céljaival kapcsolatos részletek a Wirecard adatvédelmi feltételeiben találhatók:

Paypalhoz

Az adatfeldolgozással és a feldolgozás céljaival kapcsolatos részletek a Paypal adatvédelmi szabályzatában találhatók: Azoknak a vállalatoknak a listáját, amelyeknek a Paypal továbbíthatja az Ön adatait, itt találja: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg

A Klarnáról

Az adatfeldolgozással és az adatfeldolgozás céljaival kapcsolatos részletekért kérjük, tekintse meg a Klarna adatvédelmi szabályzatát: Klarna Bank AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Svédország.

Webelemzés a Google Analytics segítségével

Ez a weboldal a Google Analyticset használja az „anonymizeIP()“ kiterjesztéssel, így az IP-címek csak rövidített formában kerülnek feldolgozásra a közvetlen személyes hivatkozások kizárása érdekében.

Ez a weboldal a Google Analytics szolgáltatást használja, amely a Google, Inc. által nyújtott webanalitikai szolgáltatás. (Google). A Google Analytics cookie-kat használ, amelyek az Ön számítógépén elhelyezett szövegfájlok, és amelyek segítségével a weboldal elemzi, hogy a felhasználók hogyan használják a weboldalt. A cookie által generált, a weboldal használatára vonatkozó információkat általában a Google egyik USA-beli szerverére továbbítják és ott tárolják. Abban az esetben azonban, ha az IP-anonimizálás aktiválva van ezen a weboldalon, a Google az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban előzetesen le fogja csonkítani az Ön IP-címét. Csak kivételes esetekben kerül a teljes IP-cím a Google egyik USA-beli szerverére, és ott rövidítik le. A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal tevékenységéről szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal tevékenységével és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-cím nem kerül összevonásra más Google-adatokkal. A cookie-k használatát a böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával elutasíthatja, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd használni a weboldal teljes funkcionalitását.

A Google Analytics deaktiválása

  • Általában megakadályozhatja a felhasználói adatok gyűjtését a weboldalunkon a „Ne kövess“ beállítással a böngészőjében. Weboldalunk figyelembe veszi a „Do Not Track“ jelzést, amelyet az Ön webböngészője minden weboldalnak küld.
  • Általában megakadályozhatja, hogy a Google Analytics minden weboldalon gyűjtse az Ön felhasználói adatait, ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngészőbővítményt:
  • https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
  • Az alábbi linkre kattintva megakadályozhatja, hogy a Google Analytics kizárólag ezen a weboldalon gyűjtse az Ön felhasználói adatait. Egy opt-out cookie kerül beállításra, amely megakadályozza az Ön adatainak gyűjtését a weboldalon tett jövőbeli látogatások során: A Google Analytics kikapcsolása.

Lásd még a blogbejegyzést a weboldal látogatói számára

Youtube

Weboldalunk a Google által üzemeltetett YouTube oldal pluginjait használja. Az oldalak üzemeltetője a YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Amikor Ön meglátogatja valamelyik YouTube-csatlakozóval ellátott oldalunkat, kapcsolat jön létre a YouTube szervereivel. Ez azt jelenti a YouTube szerver számára, hogy mely oldalainkat látogatta meg. Ha bejelentkezett a YouTube-fiókjába, akkor lehetővé teszi a YouTube számára, hogy a szörfözési szokásait közvetlenül a személyes profiljához rendelje. Ezt megakadályozhatja, ha kijelentkezik YouTube-fiókjából. A felhasználói adatok kezelésével kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse meg a YouTube adatvédelmi szabályzatát a következő címen:

https://www.google.de/intl/de/policies/privacy

Google Adwords konverziókövetés

Ez a weboldal a Google konverziókövetést is használja. A Google Adwords cookie-t helyez el az Ön számítógépén, ha Ön a Google-hirdetésen keresztül jutott el a weboldalunkra. Ezek a sütik 30 nap után érvényüket vesztik, és nem használhatók személyes azonosításra. Ha a felhasználó meglátogatja az Adwords-ügyfél weboldalának bizonyos oldalait, és a cookie még nem járt le, a Google és az ügyfél felismerheti, hogy a felhasználó rákattintott a hirdetésre, és átirányították erre az oldalra. Minden Adwords-ügyfél más-más cookie-t kap. A cookie-kat ezért nem lehet nyomon követni az Adwords-ügyfelek weboldalain keresztül. A konverziós süti segítségével gyűjtött információkat konverziós statisztikák készítésére használják azon Adwords-ügyfelek számára, akik hozzájárultak a konverziókövetéshez. Az Adwords-ügyfelek megtudhatják azoknak a felhasználóknak az összlétszámát, akik a hirdetésükre kattintottak, és egy konverziókövető címkével ellátott oldalra irányították őket. Ugyanakkor nem kapnak olyan információkat, amelyekkel a felhasználók személyesen azonosíthatók lennének. Ha nem kíván részt venni a nyomon követési eljárásban, akkor az ehhez szükséges cookie-k beállítását is megtagadhatja – például egy olyan böngészőbeállítással, amely általában kikapcsolja a cookie-k automatikus beállítását.

A konverziókövetéshez használt cookie-kat letilthatja a böngészőjének a „www.googleadservices.com“ tartományból származó cookie-k blokkolásával is. A Google konverziókövetésre vonatkozó adatvédelmi irányelvei itt találhatók.

Információk a sütikről

Weboldalunk optimalizálása érdekében sütiket használunk. Ezek olyan kis szöveges fájlok, amelyek a számítógép RAM-jában tárolódnak. Ezek a sütik a böngésző bezárása után ismét törlődnek. Más sütik az Ön számítógépén maradnak (hosszú távú sütik), és a következő látogatáskor ismét felismerik azt. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy jobb hozzáférést biztosítsunk Önnek a weboldalunkhoz, és hogy a felhasználó a weboldal mely területei iránt érdeklődött különösen. A sütikről további információkat talál a Wikipédián.

Weboldalunk a következő cookie-kat használja:

Google: A Google által a Google Analytics weboldal-statisztikai szoftverrel kapcsolatos felhasználói adatok tárolására szolgál. További információért forduljon a Google Analyticshez.

Facebook: A felhasználói adatok tárolására szolgál a Facebook pixellel kapcsolatban. További információkért látogasson el a Facebook Developer és a Facebook Cookie-nyilatkozatára.

A cookie-k mentését megakadályozhatja, ha a böngésző beállításaiban kiválasztja a „Cookie-k blokkolása“ opciót. Ez azonban ajánlataink funkcionális korlátozását eredményezheti. Az, hogy pontosan hol találhatók ezek a beállítások, az adott webböngészőtől függ. Az ezzel kapcsolatos részletes információk az adott webböngésző súgófunkcióján keresztül hívhatók le.

A személyre szabott online hirdetések általános beállításai itt végezhetők el:

A Google hirdetési beállításai és a személyre szabott hirdetések lemondási lehetőségeiA „Hálózati hirdetési kezdeményezés“ beállításai és lemondási lehetőségei.

Ha nem szeretné, hogy a Facebook hozzárendelje a weboldalainkon keresztül Önről gyűjtött adatokat a Facebook-fiókjához, akkor a weboldalaink meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie a Facebookról.

Itt lehetősége van arra, hogy kifejezetten aktiválja/deaktiválja a sütiket ezen a weboldalon:

Szerver naplófájlok

A szervernaplófájlok tartalmazzák: a kérő számítógép IP-címét, valamint a dátumot, az időpontot, a kérést, a kért fájlt (név és URL), az Ön számára továbbított adatmennyiséget, egy üzenetet arról, hogy a kérés sikeres volt-e, a használt böngésző és operációs rendszer azonosító adatait, valamint a weboldalt, ahonnan a hozzáférés történt (ha a hozzáférés egy hivatkozáson keresztül történt). A szervernaplókat a rendszer biztonságának ellenőrzése, a weboldal technikai adminisztrációja és a kínálat optimalizálása érdekében tároljuk. A szervernaplókat legfeljebb 3 hónapig tároljuk.

Facebook Pixel

Ez a weboldal a Facebook Pixel-t, a Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Írország („Facebook“) által nyújtott webanalitikai szolgáltatást használja. Ebből a célból szerződést kötöttünk a Facebookkal a megbízásos adatfeldolgozásra. Az adatok egy részét az USA-ba továbbítják. Az USA-ba történő adattovábbítás az Adatvédelmi Pajzs alapján történik.

Amikor Ön belép a weboldalunkra, egy szoftver segítségével kapcsolat jön létre a Facebook szervereivel, és az adatokat a Facebook szervereire továbbítjuk, amelyek közül néhány az Egyesült Államokban található. A Facebook Pixel sütiket is használ a weboldal felhasználójára vonatkozó információk tárolására és annak elemzésére, hogy a weboldal felhasználói hogyan használják a weboldalt.

A Facebook szerint a Facebook az összegyűjtött adatokat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal aktivitásáról szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel.

A Facebook ezeket az adatokat harmadik félnek is továbbíthatja, ha erre törvény kötelezi, vagy ha az ilyen harmadik felek a Facebook nevében dolgozzák fel az adatokat.

A Facebook adatvédelmi szabályzatában részletes információk találhatók arról, hogy a Facebook hogyan kezeli a felhasználói adatokat.

Facebook Pixel kikapcsolása

Az alábbi linkre kattintva megakadályozhatja, hogy a Facebook Pixel kizárólag ezen a weboldalon gyűjtse az Ön felhasználói adatait. Egy opt-out cookie kerül beállításra, amely megakadályozza az Ön adatainak gyűjtését a weboldalon tett jövőbeli látogatások során: A Facebook Pixel kikapcsolása.

További információkért tekintse meg a Facebook adatvédelmi irányelveit.

Ha nem szeretné, hogy az Egyéni célcsoportok segítségével adatokat gyűjtsünk, itt kikapcsolhatja az Egyéni célcsoportokat.

Közösségi pluginok a Facebookról

A Facebook Inc. által üzemeltetett facebook.com közösségi bővítményeket használjuk, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. A bővítményeket a Facebook logóról vagy a „Facebook Social Plugin“ kiegészítésről lehet felismerni. Amikor például a „Tetszik“ gombra kattint, vagy hozzászólást ír, a megfelelő információt a böngészője közvetlenül továbbítja a Facebooknak, és ott tárolja. Továbbá a Facebook a Facebook-ismerősei számára nyilvánossá teszi a kedveléseidet. Ha Ön be van jelentkezve a Facebookra, a Facebook közvetlenül az Ön Facebook-fiókjához rendelheti az oldalunkra történő hívást. Még akkor is, ha Ön nincs bejelentkezve, vagy nincs Facebook-fiókja, a böngészője információkat továbbít (pl. melyik weboldalra lépett be, az IP-címe), amelyeket a Facebook tárol. Arról, hogy a Facebook hogyan kezeli az Ön személyes adatait és az ezzel kapcsolatos jogait, a Facebook adatvédelmi szabályzatában olvashat részletesen:

http://www.facebook.com/policy.php

Hotjar

Ez a weboldal a Hotjar Ltd („Hotjar“)(http://www.hotjar.com, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Málta, Európa) által biztosított Hotjar elemzőszoftvert használja. A Hotjar segítségével mérhető és értékelhető a weboldalunk használati viselkedése (kattintások, egérmozgások, görgetési magasságok stb.). A „nyomkövető kód“ és a „cookie“ által a weboldalunkon tett látogatásáról generált információkat a Hotjar írországi szervereire továbbítjuk és ott tároljuk. A nyomkövető kód a következő információkat gyűjti:

Eszközfüggő adatok

A következő információkat rögzítheti az Ön eszköze és böngészője:

– Az Ön eszközének IP-címe (anonimizált formában gyűjtik és tárolják)

– Az Ön e-mail címe, beleértve a vezeték- és keresztnevét, amennyiben Ön ezt a weboldalunkon keresztül elérhetővé tette számunkra.

– A készülék képernyőmérete

– Eszköz típusa és böngészőinformációk

– Földrajzi helyzet (csak ország)

– A weboldalunk megjelenítésének preferált nyelve

– felhasználói interakciók

– Egéresemények (mozgás, pozíció és kattintás)

– billentyűleütések

Napló adatok

A Hotjar használatakor szervereink automatikusan létrehozzák a következő adatokat

– Hivatkozó domain

– Meglátogatott oldalak

– Földrajzi helyzet (csak ország)

– A weboldalunk megjelenítésének preferált nyelve

– A weboldal elérésének dátuma és időpontja

A Hotjar ezeket az információkat a weboldalunk használatának értékelésére, a weboldal használatáról szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal használatával és a weboldal internetes értékelésével kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel. A Hotjar harmadik fél szolgáltatásait is használja, például a Google Analytics és az Optimizely szolgáltatásait. Ezek a harmadik fél vállalatok tárolhatnak olyan információkat, amelyeket az Ön böngészője a weboldal látogatásának részeként küld, például sütiket vagy IP-kéréseket. További információkat arról, hogy a Google Analytics és az Optimizely hogyan tárolja és használja az adatokat, a vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatokban talál.

A weboldal további használatával Ön beleegyezik abba, hogy a Hotjar és harmadik fél szolgáltatók az adatvédelmi irányelvek szerint a fent említett adatokat feldolgozzák.

A Hotjar által használt cookie-k különböző „élettartamúak“; egyesek 365 napig maradnak érvényben, mások csak az aktuális látogatás ideje alatt.

A Hotjar általi adatgyűjtést megakadályozhatja, ha a következő linkre kattint, és követi az ott található utasításokat: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out.

Google optimalizálása

Ez a weboldal a „Google Optimize“ szolgáltatást használja, amelyet a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) üzemeltet. A Google Optimize elemzi weboldalunk különböző változatainak használatát, és segít nekünk abban, hogy a felhasználói élményt a felhasználóink weboldalon tanúsított viselkedésének megfelelően személyre szabjuk. A Google Optimize a Google Analyticsbe integrált eszköz. A Google Analytics viszont a Google Inc. által nyújtott webanalitikai szolgáltatás.A Google Optimize cookie-kat használ, amelyek kis szöveges fájlok, amelyeket az Ön számítógépén tárolnak, és lehetővé teszik az elemzést. Az IP-cím a feldolgozás után azonnal anonimizálásra kerül. A teljes IP-cím csak kivételes esetekben kerül továbbításra a Google USA-ban található szerverére, és ott titkosítják. A Google a druck.at nevében a Google Optimize által gyűjtött információkat a Google értékeli ki, amely során személyes adatok feldolgozására nem kerül sor. A továbbított IP-cím nem kerül összevonásra a Google más adataival. Böngészője megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik tárolását. Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját. A cookie-k által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatok, különösen az IP-címének a Google számára történő gyűjtését és ezen adatok Google általi feldolgozását is megakadályozhatja az alábbi linken elérhető böngészőbővítmény letöltésével és telepítésével: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Pingdom

A svéd Pingdom AB, Kopparbergsvägen 8, 722 13, Västerås, Svédország, Pingdom monitoring szolgáltatását is használjuk. Ez az eszköz lehetővé teszi weboldalunk betöltési viselkedésének és elérhetőségének elemzését, és összegyűjti az Ön IP-címét. Ebből a célból sütiket állítunk be. Ezt a böngésző megfelelő beállításának megváltoztatásával megakadályozhatja. A Pingdom adatvédelmi irányelveit itt találja: https://www.pingdom.com/legal/privacy-policy/.

Raffles

A versenyek szervezője a XXXXXX-i versenyeken XXXX. A verseny a következő részvételi feltételek alapján kerül lebonyolításra. A meinefamilie.at felelős a nyeremények megszervezéséért, feldolgozásáért és biztosításáért, valamint a nyeremények kiosztásáért. A részvétel alsó korhatára 18 év. Minden osztrák lakos jogosult a részvételre.

Ahhoz, hogy a nyerteseket értesíteni tudjuk, a cím és az e-mail cím megadása is szükséges. A nyertest a sorsolás után véletlenszerűen értesítjük. A részvétellel Ön elfogadja a verseny feltételeit.

Email hírlevél küldés

E-mail hírleveleket küldünk az érdeklődőknek és ügyfeleinknek, amelyekben tájékoztatjuk őket termékkínálatunkról és szolgáltatásainkról. A kiszállítás az érdekelt fél hozzájárulása és a szerződéses ügyfélkapcsolat alapján történik. A levelezéshez egy e-mail marketingszolgáltatást használunk, mint megrendelésfeldolgozót. Ebből a célból csak az e-mail cím kerül továbbításra.

Amint feliratkozott a hírlevélre, küldünk Önnek egy visszaigazoló e-mailt egy linkkel, amellyel megerősítheti feliratkozását (double-opt-in).

A hírlevélre való feliratkozását bármikor lemondhatja a hírlevélben található lemondó link segítségével. Ezt követően a hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatait azonnal töröljük.

A Google Remarketing használata

A Google remarketing funkcióját is használjuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek más weboldalak megfelelő hirdetési felületein az Ön által a weboldalunkon mutatott érdeklődési kör alapján. Ez a lehetőség legfeljebb 18 hónapra korlátozódik.

Erről további információkat talál
a Google adatvédelmi szabályzatában
. Megakadályozhatja az érdekalapú hirdetéseket
a böngésző plugin telepítésével
megelőzni.

Ez a weboldal a Google AdWords Remarketing címkéket használja.

Ez a weboldal a Google AdWords remarketing szolgáltatását használja, hogy harmadik felek weboldalain reklámozza a weboldalunk korábbi látogatóit. Ez azt is jelentheti, hogy olyan korábbi látogatóknak hirdetünk, akik nem végeztek el valamilyen feladatot az oldalunkon, például a kapcsolatfelvételi űrlap használatával, hogy érdeklődjenek. Ez lehet a Google keresési találati oldalán vagy a Google Display Networkben megjelenő hirdetés formájában. Harmadik fél beszállítók, beleértve a Google-t is, sütiket használnak a weboldalunkon tett korábbi látogatások alapján történő hirdetések megjelenítésére. Természetesen minden begyűjtött adatot a saját adatvédelmi szabályzatunknak, valamint a Google adatvédelmi szabályzatának megfelelően használunk fel.

Az alábbi linken lemondhat a remarketingről:

A Google esetében: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Az Ön jogai

Az EU-DSVGO szerint Önnek joga van a tárolt adatairól való ingyenes tájékoztatáshoz, és adott esetben joga van ezen adatok helyesbítéséhez, zárolásához vagy törléséhez. Kérdéseket például a következő e-mail címen tehet fel: datenschutz@timetravel-vienna.at.

Ezenkívül joga van ahhoz, hogy visszavonja a személyes adatainak feldolgozásához adott hozzájárulását. A személyes adatok feldolgozásának jogszerűségét a visszavonásig a visszavonás nem érinti.

Önnek joga van tiltakozni személyes adatainak közvetlen marketing célú feldolgozása ellen is. Tiltakozás esetén az Ön személyes adatait a továbbiakban nem dolgozzuk fel közvetlen marketing céljára.

Továbbá joga van panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál.

Osztrák Adatvédelmi Hatóság

Wickenburggasse 8

1080 Bécs

www.dsb.gv.at

Felelős személy: Time Travel Betriebs GmbH

Kapcsolat: Habsburgerg. 10A, 1010 Wien

E-mail: Datenschutz@timetravel-vienna.at